dcsimg
Results 1 to 7 of 7

Thread: SPS cannot connect to SQL after database upgrade

  1. #1
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    4

    SPS cannot connect to SQL after database upgrade

    Hi,

    I've upgraded the SQL database of a MOSS 2007 server from 2005 express to 2008 R2 Enterprise (in two steps: SQL Express 2005 => SQL Express 2008 => SQL 2008 R2).

    After the upgrade it seemed working fine, but the SQL management studio. So I uninstalled and reinstalled it, but something went wrong: the SPS cannot connect to the SQL database any more.
    I see tons of errors in the event log, and I am not able to even the SPS configuration wizard.

    I checked the the SQL server, and I found that there are errors on the permissons tab like this:
    Couldn't obtain information about windows NT group/users 'NT Service\MSSQLSERVER', error code 0xffff0001

    Please, help to find out how to repair this!

    Thanks in advance!

  2. #2
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    New Jersey, USA
    Posts
    3,912
    What account you are running SQL Server under?. It looks like a local system account.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    4
    Quote Originally Posted by skhanal View Post
    What account you are running SQL Server under?. It looks like a local system account.
    You are right. It's runing in the name of LocalSystem. Shall I change it?

  4. #4
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    5,938
    What was sql service account? Was domain account? Change to previous account then restart sql service.

  5. #5
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    4
    I gave up. I uninstalled MOSS2007 and created a new DB. Now I have a clean wroking MOSS2007 server.

    But there is an other issue: I cannot import the content db

    The error message is the following:
    The specified spcontentdatabase name=wss_content parent=spdatabaseserviceinstance name=SFI-SPS-SZERVER\OLDSFISPSDB has been upgraded to a newer version of sharepoint. please upgrade this sharepoint application server before attempting to access this object.

    I checked: and the MOSS2007 SP2 and WSS3 SP2 are installed
    Before it was a standalone server, now it is a farm.

    What can I do?

  6. #6
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    5,938
    Sounds sharepoint issue now.

  7. #7
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    4

    Solved

    I checked the version of the WSS_Contect db in the Version table and the version of MOSS2007 under Programs and Features.

    I foud a very useful table here:

    SPS Versions

    So I downloaded and installed the necessary hotfixes (I had to request, and I got the download link via email) for MOSS2007 AND for WSS3 as well.

    Now it's working!

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •